Terje-Wibe-Mercell-horisontal

 

 

Mercell Group utvider sin kundeportefølje nok en gang.

Mercell er den ledende plattformen for offentlige anbud i det nordeuropeiske markedet. Mercell-gruppen vokser kraftig og har det siste året gjort en rekke oppkjøp av andre nordiske selskaper innenfor sektoren.

Mercells kjernevirksomhet er innen pre-award markedet, det såkalte “Source to Contract S2C”, og vokser nå via oppkjøp også innenfor post-award markedet “Procure to Pay P2P” og vil dermed fremover kunne tilby sine kunder en komplett tjeneste for hele innkjøpsprosessen, såkalt “Source to Pay S2P”.

 

Det siste tilskuddet til Mercell-gruppen er det danske P2P selskapet Tricom. Tricom vil med sine moderne e-handelsløsninger kjent for god brukervennlighet og funksjonalitet, komme til å bli et viktig bidrag til videre vekst for gruppen. Oppkjøpet av Tricom er det sjette selskapskjøpet Mercell gjør i løpet av de siste 12-13 måneder, og befester tydelig Mercells ledende posisjon i markedet.

 

“Vi er veldig glade over å ha gjennomført vårt sjette oppkjøp på kort tid, og at det spennende og sterke danske selskapet Tricom dermed blir en del av Mercell-gruppen. Denne milepælen utvider vår produkt- og kundeportefølje både innenfor det offentlige marked og også det private B2B innkjøpermarkedet. Tricom har en solid posisjon i Danmark, og har tusenvis av leverandørbedrifter fra 27 land som brukere av løsningene.

Kjøpet av Tricom bringer oss dermed et solid skritt videre mot vår visjon om å bli den foretrukne leverandøren av digitale anbuds- og innkjøpsverktøy i hele europa, gjennom å realisere det fulle potensialet til en brukervennlig og pålitelig markedsplass.

 Vi ønsker våre nye kolleger hjertelig velkommen, og ser frem til Mercell-gruppens videre vekst og reise nå med nok et nytt kvalitetsselskap som en del av vårt stadig voksende konsern” 

sier Terje Wibe, CEO Mercell Group.

 

“Tricom har vært på en spennende reise - fra et enkelt område til en full skybasert plattform som dekker hele prosessen etter utdelingen. Vi er kjent for vår smidige tilnærming, vår serviceinnstilte organisasjon og våre brukervennlige produkter.

Vi har vokst organisk gjennom årene, og vårt mål har vært å sikre et solid fotfeste i offentlig og privat sektor i Skandinavia. Denne reisen er bare begynt, og vi har nå muligheten til å skalere våre tjenester og levere vår plattform til nye markeder og kunder som kan dra nytte av fordelene med en fullt integrert pre- og post-award plattform. Vi ser frem til å bli en del av Mercell Group.”

sier Simon Clemen Hare, administrerende direktør Tricom Aps.

Tricom fortsetter som uavhengig selskap innen Mercell Group - for å sikre kontinuitet når det gjelder tjenester og betingelser for alle eksisterende Tricom-kunder. Simon Clemen Hare, administrerende direktør  og COO Thue Bøje Kjelstrøm, som startet Tricom i 2011, fortsetter som hovedstyre etter oppkjøpet.

 

Om Mercell Group

 

Mercell Group er den ledende leverandøren av digitale anbuds- og innkjøpsverktøy i det nordeuropeiske markedet. Mercell er for tiden inne i en spennende fase med sterk vekst støttet av Viking Venture - en av Nordens ledende investorer spesialisert på B2B SaaS teknologiselskaper.

Mercells plattform understøtter og forenkler den offentlige anskaffelsesprosessen og forbedrer samhandlingen mellom innkjøpere og leverandører.

Med Europa som marked har Mercell Group for tiden 250 entusiastiske ansatte representert i 10 land og med hovedkontor i Oslo, Norge. Mer enn 40.000 leverandører og innkjøpere over hele Nord-Europa bruker Mercells plattform daglig.

 

Om Tricom

 

Tricom ble grunnlagt i 2011 og ble bygget på en nyskapende ide om hvordan man  kunne optimalisere samarbeidet mellom kjøpere og selgere innen P2P / etter tildelingsprosessen. Tricom tilbyr i dag en brukervennlig og skybasert plattform for håndtering av innkjøp, kontrakt, logistikk, fakturahåndtering, analyse og optimaliseringsverktøy for hundretusener av brukere i offentlig og privat sektor.

Offentlig sektor dekker alle filialer innen kommuner, regioner og myndigheter, og privat sektor dekker hverdagshandel i Danmark, Sverige, Norge og Finland for selskaper innen finanssektoren, detaljhandel, ingeniørvirksomhet, fitness og catering bransjen.

Alle Tricom-moduler samhandler elegant med ledende ERP-løsninger og er bygget for å sikre bedriftsstøtte for større organisasjoner. Tricom håndterer handelstransaksjoner for rundt 100 milliarder danske kroner i året. Tricom har kontorer i København og Malaga og sysselsetter 25 personer.

 

SimonThue_wp1

 

 

Kontaktinformasjon

 

Terje Wibe

CEO Mercell Group

0047 90 83 79 98

tnw@mercell.com

 

Simon Clemen Hare

CEO Tricom Aps

+45 53 74 71 29

sch@tricom.dk

 

Thue Bøje Kjelstrøm

COO Tricom Aps

+45 53 74 72 16

tbk@tricom.dk